Gondozásom

bőrcsont


fogazat
fürdésFürösztés: na ez az, amit nem nagyon szeretek! Szerencsére nem kell sűrűn átesnem ezen a tortúrán. Bőven elég néhány havonta. Ilyenkor nem kerülhetem el a sorsom, és húzom a féket, amennyire csak lehet. De a gazdám mindig "meggyőz"...

Ráncok tisztán tartása: sajnos a ráncokkal is sok a baj, ezt alaposan ki kell tisztítani, mert a könny ebben gyűlik össze, és ez gyulladást okozhat. Erre a gazdám bórvizet használ, amitől feláll a szőr a hátamon.

smileSzőrápolás: bundám nem igényel különösebb ápolást, így hát nem kell kozmetikushoz járnom.

Körmök: a körmömet a gazdám időnként lereszeli.

Mivel rövid az orrom, nem bírom a hőséget. Nyáron az árnyékos helyeket keresem. Csak kora reggel, vagy késő délután visznek sétálni. A lakásban a leghűvösebb helyiség a fürdőszoba, itt szoktam a pocakomat hűsíteni a járólapon.

merengésFültisztítás:Füleimet sűrűn kell tisztítani, mivel elég nagyok és felállnak, könnyen belemegy a por. Sajnos hajlamos vagyok az allergiára. Amikor nagyon vakarom a fülemet, gazdám már tudja, hogy ez az allergiától van. Ilyenkor bekeni valamilyen csodaszerrel, amitől hamarosan elmúlik a viszketés. A nagy füleimnek köszönhetően nyáron sajnos baleset ért: belement egy toklász. Minél jobban ráztam a fejemet, annál beljebb került, míg végül átszúrta a dobhártyámat. Azonnal orvoshoz vittek, ahol elaltattak és kivették. Maga volt a rémálom!

rágásFogápolás: Szerencsére a fogaim épek. Ez annak köszönhető, hogy száraz kenyeret rágcsálok időnként, így szépen megtisztulnak. Sajnos, a kutyafogkefe nem tesz jót nekem, mert csirkehús van benne, és attól egyből előjön az allergiám. Pedig nagyon finom! De a legjobban mégis a bőrcsontot szeretem, órákra le tud kötni.

Minden jog fenntartva. © Designed by Dite   Lap tetejére!